У Сумах витратять 365 тис грн на ліквідацію 26 стихійних сміттєзвалищ

26 september 2016

До 15 листопада в Сумах ліквідують 26 несанкціонованих сміттєзвалищ.

Перелік смітників, які підлягають першочерговому знищенню, визначила в ході обстеження комісія створена розпорядженням міського голови від 30 травня 2016 року, передає Smr.gov.ua.
 


Рішенням міської ради від 26 червня 2016 року на знищення звалищ з міського бюджету було виділено 365 тисяч гривень.

Прибиратиме звалища КП "Зелене будівництво". Наразі управлінням "Інспекція з благоустрою м. Суми" підготовлені всі документи для укладення договору з надання зазначених послуг.

З липня цей структурний підрозділ виявляє несанкціоновані смітники та вживає заходів щодо їх ліквідації в межах коштів, виділених з міського бюджету. Інспекторам також надано право залучати на договірних засадах підприємства, установи, організації для виконання пов'язаних із цим послуг. Дані норми є новими, відтак, управління тільки розпочинає роботу у цьому напрямку.

На додачу, з метою запобігання або зменшення обсягів утворення відходів, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ розпорядженням міського голови від 1 вересня у Сумах створено постійно діючу комісію з питань поводження з безхазяйними відходами.

Цей орган виявлятиме, вестиме облік та мінімізуватиме небезпечний вплив сміття на довкілля та здоров'я людей, шукатиме власників неправильно викинутих побутових відходів, мінімізуватиме утворення несанкціонованих і неконтрольованих звалищ та зменшуватиме їх небезпечність.

 

http://ecotown.com.ua/news/U-Sumakh-vytratyat-365-tys-hrn-na-likvidatsiyu-26-stykhiynykh-smittyezvalyshch/